e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ως Ιεράρχης θα κηδευτεί ο από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης

την ερχόμενη Παρασκευή (4/7, ώρα 12 το μεσημέρι) από τον Μητροπολιτικό Ναό Αμαρουσίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που φθάνουν έως εμάς, εδώ στο Νυχθημερόν, ο εκλιπών σήμερα από πνιγμό Μητροπολίτης από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμωνπρόκειται να κηδευτεί -επιτέλους- ως Ιεράρχης και όχι ως Μοναχός, όπως θα έπρεπε, υπό την σπάθη των τυπικών διατάξεων, εξαιτίας τού ότι είχε εκπέσει του υψηλού αξιώματός του το 2009. 

Η ανωτέρω ευνοϊκή ρύθμιση αποφασίσθηκε -πληροφορούμαστε- σήμερα το μεσημέρι από την Εκκλησία της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και έγκριση των μελών της Δ.Ι.Σ., άμα τω ακούσματι του εκτάκτου και θλιβερού συμβάντος, ως έκφραση επιείκειας, οικονομίας και χριστιανικής αγάπης προς τον θανόντα. 

Έτσι θα κλείσει αξιοπρεπώς (το κατά δύναμιν, θεωρούμε) ο πολυτάραχος και τραγικός κύκλος ζωής μιας αντιλεγόμενης -πολυταλαιπωρημένης ωστόσο- προσωπικότητας της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας... Ο δε νεκρός δεδικαίωται, όντας ήδη στα χέρια τού παντελεήμονος Θεού!

π. Π. Κ.

3 σχόλια:

Αλέξης Ρένεσης είπε...

καλο παραδεισο

Ioannis Xaralampakis είπε...

΄Εχει αξία στο Θεό το τελευταίο δάκρυ που σταματά και κρουσταλιά στων αμαθιών την άκρη...!

Nikolaos Ksenos είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύση μετά Αγίων και δικαίων εν χώρα ζώντων, όπου επισκοπεί το φώς του Προσώπου του. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.