e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μια ακόμη Παράκληση προς την Παναγία απόψε

 Εσπέρας 6ης Αυγούστου 2014, στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου 
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας 





























Τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Θεομήτορα ψάλαμε απόψε στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου, εδώ στο Μπανάτο! Πλην του Εφημερίου, έλαβε μέρος ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Δημήτριος Αποστολόπουλος. Οι εκκλησιασθέντες είχαν την ευκαιρία να συμψάλουν με τον Πρωτοψάλτη μας Δημήτρη Κάνδηλα και τον εξ Αθηνών ενορίτη μας ψάλτη Γιάννη Καραβάνη τούς μελωδικούς στίχους προς την "θερμή πρεσβεία" των ανθρώπων. 

Ο π. Παναγιώτης, στη σύντομη ομιλία του, επισήμανε τα ακόλουθα: 
          "Η Παναγία περιφρουρεί με την διαρκώς πρεσβευτική παρουσία Της εντός της Εκκλησίας τον κάθε άνθρωπο από το να εξέλθει από το ιατρείο της ψυχής του και να οδηγηθεί στην απώλεια. Εκείνη τον συγκρατεί μητρικά και στοργικά, δείχνοντάς του εντέλει τον μόνο Σωτήρα του κόσμου μας. 
          Έτσι, ο Υιός Της -συνάμα Υιός και Λόγος του Θεού- παραλαμβάνει τον πεπτωκότα και μωλωπισμένον από την αυτοεξορία άνθρωπο, οδηγώντας τον στην πατρική ασφάλεια κοντά Του. Το δε Αίμα Του, δια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, θεοποιεί το γηγενές, επιφυλάσσοντας στην ανθρωπότητα ουσιώδεις μεταμορφώσεις επί τα βελτίω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: