e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτοστιγμές χαρμονής από την Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Κομοτηνή

Σήμερα, 22α Σεπτεμβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, κατά την πάνδημη υποδοχή Του και την Δοξολογία































Την ελπίδα που αντιπροσωπεύει η εκκλησία κατά τη σημερινή δυσχερή συγκυρία, υπογράμμισε στην πανηγυρική δοξολογία, που τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η εκκλησία βρίσκεται πάντα κοντά στους έχοντες ανάγκη και συμπαρίσταται στις θλίψεις του λαού, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε ευσεβή χριστιανό να προβάλλει το αναγεννητικό μήνυμα της Ορθοδοξίας.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με τιμές από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμονα, τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη, τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γ. Παυλίδη, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο, ο βουλευτής Ευρ. Στυλιανίδης, ο τοπικός μουφτής, κ.ά.

Η προσήλωση της Δυτικής Θράκης

Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τις διαχρονικά στενές σχέσεις της πόλης και της μητρόπολης με το Φανάρι και πρόσθεσε ότι ο λαός της Δυτικής Θράκης διακρίθηκε πάντοτε για την αγάπη του και την προσήλωση του στη «Μητέρα Εκκλησία της Κωσταντινουπόλεως».

Αργότερα, σε ειδική τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: