e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Δαμιανός Θεοδωρίτσης

Εξεδήμησε προς Κύριον χθες το βράδυ, μετά από μακρά ασθένεια και σε ηλικία 85 ετών, ένας καλοκάγαθος ιερέας της Ζακύνθου, ο Μέγας Οικονόμος Δαμιανός Θεοδωρίτσης, συνταξιούχος Εφημέριος του Ναού Θείας Μεταμορφώσεως Καληπάδου Ζακύνθου. 

Ο παπα-Δαμιανός, παραδοσιακός, καλλίφωνος, μειλίχιος και πράος διά βίου, αν και δεν είχε αποκτήσει επίγειες περγαμηνές, διακρινόταν για την εμμονή του στην διαρκή μελέτη του Θείου Λόγου, την αδιάπτωτη λειτουργική ζωή, τον πόθο του για την κατά Χριστόν προαγωγή των ενοριτών του, ουσιαστικά γνωρίσματα δηλαδή των ταπεινών και αφανών -πλην όμως θεοπρεπών- λειτουργών του ιερού Θυσιαστηρίου και μάλιστα των χωριών της επαρχίας!

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο 25η Οκτωβρίου 2014, ώρα 3 μετά το μεσημέρι, στον ανωτέρω Ναό, όπου επί τέσσερις συναπτές δεκαετίες εκδαπάνησε την κάθε πνευματική ικμάδα του. 

Θερμά συλλυπούμαστε την καλή Πρεσβυτέρα του, τα τέκνα και τους λοιπούς οικείους του! Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

π. Π. Κ.
[Η συνοδευτική φωτογραφία τού μεταστάντος αποτελεί λεπτομέρεια από ευρύτερη φωτογραφία τού π. Διονυσίου Λυκογιάννη.]

9 σχόλια:

Valantis Droggitis είπε...

Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Tassos Spiliotopoulos είπε...

Αιωνία η μνήμη... Καλό Παράδεισο... Την ευχή του...

αλεξανδρος κιανος είπε...

Αξιαγάπητος λειτουργός του Αγίου Θυσιαστηρίου. Ας είναι η μνήμη του Αιωνία.

Nikolas Marinos είπε...

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ !!!!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Eva Kampitsi είπε...

Να βρεθεί στον Παράδεισο !!!!

Rafahl Mish είπε...

Αιωνία του η μνήμη

Διονυσία Μούσουρα Τσουκαλά είπε...

Γλυκύτατος κι αγαπημένος... Πολύ θα μου λείψει... Και δεν θα αξιωθώ ούτε τον τελευταίο ασπασμό... Όταν έφυγα και χαιρετηθήκαμε... μείναμε λίγο πάρα πανω αγκαλιασμένοι... Μου έδωσε την Ευχή του, την Ευλογία του κι εγώ έφυγα κλαίγοντας να μη με δει, γιατί γνώριζα πως το τέλος ήταν πολύ κοντά και οι πιθανότητες να ξαναβρεθούμε ελαχιστότατες... Ας είναι αναπαυμένος ο καλός μου!!!! Τον είχα στήριγμα μεγάλο κι αυτόν και την πρεσβυτέρα την αγαπημένη μου κουνιάδα!!!!

Μαρία Μούσουρα είπε...

Αξέχαστος......αιωνια του η μνήμη....με συνοδεια αγγελων η ψυχούλα του....!!!

Doris Freris είπε...

Τιμούμε την μνήμη του. Αιωνία του η μνήμη.