e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο χωριό της Ζακύνθου

 Πρωί Κυριακής, 26ης Οκτωβρίου 2014 
Φωτογραφίες: Νταίζη Μπουζιάνου










Κατά την πανηγυρική σύναξη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στο χωριό Άγιος Δημήτριος Ζακύνθου, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Ακολούθησε λιτάνευση Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος πέριξ του Ναού, ενώ παρέστησαν και ιερείς των γύρω χωριών. Εκκλησιάστηκαν οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι του χωριού, το δε ψαλτήρι τίμησαν ο Πρωτοψάλτης Κατασταρίου κ. Νίκος Λειβαδάς και οι συνεργάτες του.  

Στην ομιλία του ο Σεβ. Ζακύνθου αναφέρθηκε στο θεοτίμητο παράστημα του Μυροβλύτου, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μένουν πιστοί άχρι θανάτου στον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό, κάτι που έπραξε και ο τιμώμενος Μεγαλομάρτυς! 

Μετά το τέλος της λατρευτικής σύναξης, ακολούθησε πλούσια τράπεζα για όλους στην παρακείμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Για όλα είχε φροντίζει υποδειγματικά ο Εφημέριος π. Χρήστος Γκούσκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: