e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αυστρίας

Σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη 










Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου βρίσκεται για έξη μέρες στην αυστριακή πρωτεύουσα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 ετών του Ιδρύματος Pro Oriente, για τον Διάλογο Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Στο πλαίσιο των πολλών και διαφόρων σοβαρών και ιστορικών επαφών του ο Πρώτος των Ορθοδόξων (για τις οποίες ευελπιστούμε να ενημερώσουμε οσονούπω τους αναγνώστες μας) παρέστη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη, κατά την Θεία Λειτουργία της μνήμης του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, την οποία τέλεσε ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος.

Παρέστησαν επίσημοι και πλήθος λαού, μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα, όπως π.χ. από τη Μύκονο, υπό τον π. Πέτρο Μαραγκό, εκ μέρους του οποίου προέρχονται οι δημοσιευόμενες ανωτέρω φωτοστιγμές. 

Με τη γνωστή ευγένεια και ευπροσηγορία του ο Πατριάρχης επευλόγησε όλους, διανέμοντας εικονίδια του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: