e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, για τα Εισόδια της Θεοτόκου, στον Ναό του Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθηνών [φωτογραφίες + video]

 Πρωί 21ης Νοεμβρίου 2014 
 Φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο και ψάλσιμο: Σπύρος Παπαγεωργίου 




































Τελέστηκε σήμερα στον ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου στην Αθήνα, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου. Είναι η εορτή που μας εισάγει σιγά-σιγά στα Χριστούγεννα, καθώς ακούγονται για πρώτη φορά οι Καταβασίες "Χριστός γεννάται δοξάσατε"

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του νέου προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Δημόπουλου. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην εορτή των Εισοδίων λέγοντας πως "Σήμερα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το ανθρώπινο γένος και ξεκινάει ο τρόπος για να εξασφαλίσουμε την επανένωσή μας με τον Θεό, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη. Για μας τους πιστούς δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα, αλλά άνθρωποι που διακατέχονται από τον εγωισμό των Πρωτοπλάστων και που δεν κάθισαν να βρουν τη λύση στα προβλήματα. Ζούμε μακρυά από τη χάρη του Θεού γι αυτό και ταλαιπωρούμαστε. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο φεγγάρι ενώ το πραγματικό φεγγάρι είναι μέσα μας." Πρόσθεσε επίσης ότι "το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων για να το βιώσουμε, θα πρέπει να κάνουμε φάτνη την καρδιά μας και να εορτάζουμε κάθε μέρα την Γέννηση του Χριστού. Έτσι θα γίνει πράξη το 'επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία΄". Τέλος αναφέρθηκε και στη φιλία χρόνων που τον συνδέει με τον π. Χριστοφόρο, ενώ του ευχήθηκε για μια νέα, καλλίκαρπη διακονία ως προϊστάμενος του Ναού. 


1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Ὁ Σεβασμιότατος ἔχει τὸ χάρισμα νὰ μεταδίδῃ σημαντικότατα μηνύματα μέσα ἀπὸ λίγες λέξεις του. Τὴν εὐχή του νὰ ἔχουμε.
Εὐχαριστοῦμε, πάτερ, ποὺ κατέγραψες τοῦτο τὸ τόσο ἀξιόλογο κήρυγμά του.