e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον π. Αλέξανδρο Καριώτογλου








Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή μετά τα Φώτα, 11 Ιανουαρίου 2015, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην Πλάκα, η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του χθες χειροτονηθέντος Διακόνου Αλεξάνδρου Καριώτογλου. 

Ο νέος Πρεσβύτερος είναι -κατά κοινή ομολογία- ένας σεμνός, έγκριτος κι εμβριθής Θεολόγος, γνωστός ανά την επικράτεια και όχι μόνον για την άνωθεν σοφία, η οποία τον διακρίνει, τον περικοσμεί και ήδη τον οδήγησε ενώπιον του ιερού Θυσιαστηρίου, για να τελεί τα φρικτά Μυστήρια! 

Της σημερινής Χειροτονίας προέστη ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου! Όλοι οι παρασταθέντες ήταν φορτισμένοι συγκινησιακά, ενωτίστηκαν τους πατρικούς λόγους οικοδομής του Αρχιεπισκόπου προς τον προσελθόντα στην Ιερωσύνη Καθηγητή και όλοι αναφώνησαν από βάθους αγαλλόμενης ψυχής το "Άξιος"!

[Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: