e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αύριο στην Ενορία μας τιμάμε τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη




Εσπερίζοντας απόψε στον Ναό μας, ετοιμαστήκαμε ώστε, κατά την αυριανή κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξή μας, να τιμήσουμε τον νέο Όσιο της Ορθοδοξίας μας, τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον οποίον το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατέταξε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, την περασμένη Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015. 

Μεγάλη η πνευματική χαρά και η ψυχική αγαλλίασή μας! Σεμνά και ταπεινά -όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος ο άγιος Παΐσιος- θα αναφερθούμε στη ζωή και την αγγελική πολιτεία του, θα κάνουμε Αρτοκλασία και θα μεταλάβουμε Κολλύβων, έχοντας προ οφθαλμών μας τη φιλική και θεοπρεπή μορφή του! 

Όλα αυτά, αύριο το πρωί, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, από τις 8 έως τις 10 το πρωί! Αναμένουμε όσους επιθυμούν να τιμήσουν τον νέο Άγιο ή μάλλον να τιμηθούν από Αυτόν, λαμβάνοντας την ευλογία Του ή εκζητώντας την πρεσβεία Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: