e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι νέοι άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος σε τοιχογραφία της Μονής Kovilj της Σερβίας




Η τιμή προς τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας Παΐσιο τον Αγιορείτη υπήρξε τέτοια και τόση, ώστε το Οικουμενικό Πατριαρχείο διακήρυξε επίσημα στις 13 Ιανουαρίου 2014 την είσοδό του στο Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι κάτι ανάλογο συνέβη πέρυσι και με τον ηγιασμένο Γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Σήμερα παρουσιάζουμε δυο στιγμές από μια τοιχογραφία, όπου έχουν ιστορηθεί προ ετών -πολύ πριν την αγιοκατάταξή τους- οι μορφές των Γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου. Προέρχονται από παρεκκλήσιο της περιώνυμης Μονής Kovilj, κοντά στο ομώνυμο χωριό τής επαρχίας Βοϊβοντίνα, στα βόρεια της Σερβίας. 


2 σχόλια:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΕΥΧΩΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥΣ , ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ! ! ! !

apelef είπε...

Όποιος βρεθεί στο Ναύπλιο υπάρχει εκεί μία Εκκλησία η οποία είναι πολύ κοντά στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα εξώ από τον οποίο δολοφονήσαν τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και έχει μία φοβερή τοιχογραφία που δείχνει τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη μωρό στην κούνια, όταν οι γονείς του τον μεταφέρανε από τα Φάρασα της Καππαδοκίας και μπροστά ήταν ο Νονός του Όσιος Αρσένιος ο εκ Φαράσων.