e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Εορτή προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Χαραλάμπους στη Φανερωμένη Μπανάτου | Διορισμός Κωνσταντίνου Μάτσα ως Μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου

 Πρωί 10ης Φεβρουαρίου 2015 












































































Σε κλίμα κατανυκτικό και συνάμα επίσημο -όπως κάθε φορά, άλλωστε, που τελείται Θεία Ευχαριστία- εορτάστηκε σήμερα στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του θαυματουργού

Στο Ιερατικό Συλλείτουργο και την Αρτοκλασία έλαβαν μέρος, πλην του οικείου Εφημερίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης (Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου), ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος (Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μουζακίου), ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γιαννιτσιώτης (Εφημέριος Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου), ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Γουσέτης (Εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κάτω Γερακαρίου) και ο Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης (Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Χουρχουλιδίου και Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας).  

Στην ομιλία του ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας αναφέρθηκε στην αξία της θυσιαστικής ομολογίας της χριστιανικής πεποίθησης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ενώπιον των διωκτών του, η οποία αποτελεί εντέλει υπόδειγμα για όλους εμάς τους εν τω κόσμω, που καλούμαστε να υπομείνουμε το μαρτύριο της συνειδήσεως. Η στοργική μορφή του υπέργηρου Μάρτυρος φωτίζει τον δρόμο του αγώνα μας και χειραγωγεί προς τη θέωση όλων μας. 

Στο τέλος της ομιλίας, ανακοίνωσε την απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, να συμπεριληφθεί στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου ο Εκκλησιαστικός Σύμβουλος Μπανάτου κ. Κωνσταντίνος Μάτσας, ως το 7ο μέλος τού κορυφαίου για την τοπική Εκκλησία αυτού οργάνου, σύμφωνα με τα νεότερα θέσμια περί συστάσεως των Μητροπολιτικών Συμβουλίων. Ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στην αγαθή και έμπειρη προσωπικότητα του κ. Μάτσα, αλλά και στην αποδεδειγμένη επί πολλά χρόνια ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στα εκκλησιαστικά πράγματα του τόπου μας, προσόντα που εκτιμήθηκαν από τον Μητροπολίτη, ώστε να τον επιλέξει για την ευθυνοφόρο και τιμητική θέση, στην οποία αυτές τις μέρες τον αναβίβασε. Του επιδόθηκε μάλιστα το σχετικό διοριστήριο! 

Μετά το πέρας της λειτουργικής ευκαιρίας ακολούθησε κέρασμα στην -παρακείμενη στον ναό- πατρική οικία του Εφημερίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: