e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Στιγμές από την σημερινή Αιμοδοσία στο Τραγάκι Ζακύνθου

Πρωί 8ης Φεβρουαρίου 2015, στον Ναό του Αγίου Νικολάου 






























Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χωριό Τραγάκι Ζακύνθου η εξαγγελθείσα Αιμοδοσία, με σκοπό την δημιουργία Τράπεζας Αίματος εκεί. Ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

"Βρισκόμαστε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μέσα στον οποίο πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο τη δημιουργία τράπεζα αίματος, ώστε κάθε συγχωριανός μας, σε περίπτωση ανάγκης να βρίσκει αυτό το πολύτιμο αγαθό για τη ζωή του. 
Αφορμή για να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρξε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί ενορίτες μας χρειάστηκαν αίμα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η συγκέντρωση του και να δημιουργείται μεγάλη ανασφάλεια για την έκβαση της υγείας τους.  
Είναι γνωστό ότι η επιστήμη παρόλο που έχει κατορθώσει τόσο μεγάλα επιτεύγματα, δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να αντικαταστήσει αυτό που ζωοποιεί τον οργανισμό μας, το αίμα. Η ζωή είναι δώρο που μας παρέχεται από το Θεό και ο ίδιος ο Κύριος μας στην επίγεια παρουσία Του, έδωσε το αίμα Του για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Έτσι και εμείς ακολουθούμε το παράδειγμα Του και προσπαθούμε μέσα από αυτή την προσπάθεια, να δώσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, τους εθελοντές αιμοδότες, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και κυρίως το Τμήμα της Αιμοδοσία και το επιτελείο που βρίσκεται σήμερα εδώ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό, καθώς και όλους όσους ποικιλοτρόπως συνέβαλαν για την άψογη πραγματοποίηση της.
Κανένας μας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η εθελοντική προσφορά αίματος είναι στην ουσία προσφορά ΖΩΗΣ. 
Σας ευχαριστώ".

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από τους 17 με 18 προσελθόντες για να προσφέρουν ΖΩΗ, οι ειδικοί έκριναν ότι μπορούν να δώσουν αίμα οι 10. Είναι μια καλή αρχή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: