e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

9η δράση LECTURES ΑΛΗΘΩΣ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ρουάντας Ιννοκέντιος: "Μπορεί να αργήσαμε να γνωρίσουμε το Θεό, όμως τον γνωρίσαμε"

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαρούσι 


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε αίθουσα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα την Εξωτερική Ιεραποστολή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος. Στην ομιλία του, τόνισε τη σημασία της Ιεραποστολής στις Αφρικανικές χώρες. Μέσω αυτής, οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά, διατηρούν ζωντανό το δικαίωμα στο όνειρο, το δικαίωμα στη ζωή. "Διψάνε για μάθηση και ανταποκρίνονται θετικά, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για μόρφωση."Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τα προβλήματα στον τρόπο διαβίωσης των ανθρώπων είναι αμέτρητα. Στην περιοχή δεν υπάρχει γυμνάσιο, οπότε εκεί αυτόματα, σταματάει και η μοίρα των παιδιών. Πολλές οικογένειες, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν και διατίθενται για το ψωμί, συνεπώς δε φτάνουν για μολύβια, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σε μία αίθουσα όλα μαζί, ελλείψει χώρων. 

Aναφέρθηκε στην Ιερά Επισκοπή, που ιδρύθηκε στο Μπουρούντι το 2009. Στον Ι.Ν. του Αγίου Αλεξίου κ Αποστόλων, καθώς και στο δημοτικό σχολείο που έγιναν μέσω της Ιεραποστολής στο Μπουραμάτα και αριθμεί 140 παιδιά.

Aναφέρθηκε επίσης στη βαθιά πίστη των ανθρώπων της Μαύρης Ηπείρου και πως αυτή παρεξηγείται από τους ανθρώπους του Δυτικού Κόσμου. "Μας θεωρούν ειδωλολάτρες, επειδή προσκυνάμε τις εικόνες που εμείς φτιάχνουμε. Είμαστε το ίδιο Ορθόδοξοι όπως και εσείς. Μπορεί να αργήσαμε να γνωρίσουμε το Θεό, όμως τον γνωρίσαμε." Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, κάνοντας έκκληση: "Στηρίξτε μας. Συνδράμετε με την αγάπη σας και βοηθήστε αυτά τα παιδιά. Η αγάπη δε γνωρίζει κρίση και είναι ανεξάντλητη."

Εκτός του Θεοφιλέστατου, τον λόγο πήραν τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, η πρόεδρος και ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Άνθρωποι Αγάπης, κα Γεωργία Χατζηβέη, η κ. Ειρήνη Παπαχατζή του Συλλόγου Συμβολή, οι οποίες αμφότερες αναφέρθηκαν στη δράση τους με οπτικοακουστικό υλικό από Μπουρούντι και Μαδαγασκάρη αντίστοιχα,  καθώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος. Στη σύντομη ομιλία του τόνισε πως, οι άνθρωποι αυτοί που πηγαίνουν σε Ιεραποστολές, έχουν το χάρισμα, αξίζουν τον έπαινο και την προσοχή μας, αλλά όχι μόνο αυτοί. Εξίσου σημαντικό έργο επιτελούν και εκείνοι που στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς στις αποστολές αγάπης, όπως επίσης και εκείνοι που τις χρηματοδοτούν. 

Τέλος, κλείνοντας το λόγο του, δεσμεύτηκε δημοσίως πως από αύριο κιόλας η πρώτη κίνηση αγάπης εκ μέρους του, θα είναι η δωρεά τετραδίων και γραφικής ύλης για τα παιδιά του Μπουρούντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: