e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εσπερινή κατάνυξη Προηγιασμένης θείας Λειτουργίας στο Αργάσι Ζακύνθου

Δειλινό Τετάρτης, 18ης Μαρτίου 2015, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου 






























Το Νυχθημερόν εκκλησιάστηκε απόψε στον Ι. Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, στην γραφική και φημισμένη παραθαλάσσια κωμόπολη Αργάσι Ζακύνθου. 

Κατά την εσπερινή θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζακύνθου και ο Εφημέριος του Ναού Οικονόμος Παναγιώτης Πόθος, ενώ, όσοι ενορίτες προσήλθαν, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. 

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας τόνισε, μεταξύ πολλών άλλων: "Με τον λατρευτικό-λειτουργικό πλούτο της η Εκκλησία, ως μάνα που είναι, αγκαλιάζει τους πιστούς αγαπητικά και στοργικότατα, δίχως ποτέ να υπάρχει -μες στην αγκάλη Της- ο φόβος τής απόρριψης και της προδοσίας τους. Στον ναό εισερχόμαστε σκουλήκια και -δια των τελουμένων εν αυτώ- μεταβαλλόμαστε σε ψυχές κεκαθαρμένες μέσω του Σώματος και Αίματος του Λυτρωτή. Η Προηγιασμένη θεία Λειτουργία αποτελεί μιαν επιπλέον ευκαιρία συνεύρεσης όλων μας επί το αυτό αναφερόμενοι προς τα Άνω, μιαν ακόμη προσπάθεια άθλησής μας για την κατάκτηση των αναστάσιμων δώρων στο τέρμα κι ετούτης της Μεγάλης Σαρακοστής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: