e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Τελευταία ημέρα η "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCΑ" σήμερα εν Βανάτω

Πρωί Κυριακής Ε΄ Νηστειών στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου 
Φωτογραφίες: Διονύσης Ν. Κοντονής


Η σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, ήταν η τελευταία ευκαιρία όσων επιθυμούσαν να προσκυνήσουν το σεπτό Εικόνισμα της Παναγίας της λεγομένης Βαρθαλαμιώτισσας, το οποίο -ως γνωστόν- φιλοξενήθηκε στους Ναούς μας επί τριήμερον, προερχόμενο από μια οικία Ζακυνθίων, όπου από αιώνος και πλέον φυλάσσεται ως πολύτιμο οικογενειακό θησαύρισμα. 
    Ικανός αριθμός φιλαγίων πιστών έδραξαν την ευκαιρία να φθάσουν στον ναό μας, ώστε να δεηθούν  στη Χάρη της Θεομήτορος εκ του πλησίον, αφήνοντας ενώπιόν Της τα δάκρυα της ικεσίας ή της ευγνωμοσύνης τους!


























Λίγο πριν αναχωρήσει η φιλοξενούμενη Παναγία έφθασε προσκυνητής του Εικονίσματός Της ο γείτονας Εφημέριος Αγκερυκού, Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος με την καλή Πρεσβυτέρα του. Αμέσως έψαλε συνοπτικά τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα, στον οποίο παρέστησαν ευλαβικά και όσοι έτυχε να παραβρίσκονται. 

Η Βαρθαλαμιώτισσα αναχώρησε λίγο πριν το μεσημέρι για το ζακυνθινό Σπίτι της μόνιμης φύλαξής Της, αφήνοντας πίσω σε όλους μας την γλυκύτητα της παναγίας Μορφής Της και στο στοργικό Βλέμμα Της!






Δεν υπάρχουν σχόλια: