e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μεγάλη Παρασκευή 2015 στον Ιορδάνη Ποταμό




























Ζούμε εδώ και μια εβδομάδα την χαρά της θριαμβευτικής Αναστάσεως του Κυρίου. Αυτό δεν μας απαγορεύει όμως να αναπολήσουμε τι βιώσαμε την αγία Μεγαλοβδομάδα που πέρασε, με σύμμαχο τον φωτογραφικό φακό.
Στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, εκεί που βαπτίσθηκε ο Κύριος και Θεός μας, στην έρημο που έζησε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και που τον πότισε με τα δάκρυα της μετάνοιάς της, εκεί υπάρχει ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου. Εμπνευστής και κτήτοράς της είναι ο ρέκτης Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος. Με τα καλαίσθητα κτίρια, τα χιλιάδες δέντρα και το υπό διαμόρφωση εκκλησιαστικό Μουσείο, ο τόπος έχει γίνει πραγματική όαση πνευματική και φυσική, που την απολαμβάνουν ποικιλότροπα όλο τον χρόνο άτομα κάθε ηλικίας, ιδίως νέοι.
Εκεί τελέσθηκαν ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, για τρίτη χρονιά, πριν λίγες ημέρες. Ιδιαίτερη φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η Μεγ. Παρασκευή, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, από το Αμμάν και τα περίχωρά του. Με υποδειγματική τάξη παρακολούθησαν τα ιερά δρώμενα, όχι ως ωραία αναπαράσταση, αλλ΄ ως βίωμα καρδιακό. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Βενέδικτος δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις πατρικές ευχές και παραινέσεις του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: