e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η Κυριακή των Μυροφόρων 2015 εν Βανάτω

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου 
Φωτογραφίες: Διονύσης Ν. Κοντονής 
































Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα του Πεντηκοσταρίου (ή, αλλιώς, του Τριωδίου των Ρόδων) έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας μας σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, κατά την οποία τιμώνται εξαιρέτως οι θαρραλέες εκείνες Γυναίκες, που πρωτοσυνάντησαν τον Αναστημένο Χριστό, πολύ πρωί "της μιάς των σαββάτων"! Εμείς, εδώ στο Μπανάτο, θεωρούμε την ημέρα ως τιμητική της Γυναίκας εν γένει και του ζωοποιητικού ρόλου της μέσα στην εκάστοτε κοινωνία. 

Τον θείο Λόγο διακόνησε σήμερα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Μαχαιράδου), ο οποίος μάλιστα πρόκειται να καλύψει την ανάγκη του β΄ ιεροψάλτου μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου ότι ο ψάλτης μας κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης εργάζεται κάθε καλοκαίρι νυχθημερόν σε άλλη εργασία και αδυνατεί να κρατά το ιεροψαλτικό στασίδι. 

Ο ομιλητής κ. Ζούλας, με περισσή γλαφυρότητα και πυκνότητα σκέψεων, αναφέρθηκε στην γενναιότητα και ανδρεία των Γυναικών της Ανάστασης (μάλιστα δε σε καιρό, που η γυναίκα δεν ήταν ούτε ίση, μήτε ισότιμη με τον άνδρα), τις Ευαγγελίστριες των Ευαγγελιστών, υπερτονίζοντας την ξεχωριστή θέση τους πλάι στους Αποστόλους, είτε τους Δώδεκα, είτε τους Εβδομήκοντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: