e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Λαμπρή υποδοχή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Νιγρίτα

Νιγρίτα, 20 Απριλίου 2015 
Πηγή: serrestv.gr


Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε δοξολογία.

«Επιμένουμε στην επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων με συνεχείς παρεμβάσεις, για την επάνοδο τους στον οικείο τους χώρο, ο οποίος με αίμα και θυσία τα δημιούργησε», ανέφερε στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξαίροντας την αγάπη και το φρόνημα των κατοίκων της περιοχής προς τη Μητέρα Εκκλησία.

Αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής και στις σημαντικές προσωπικότητες που «γέννησε» και αγωνίστηκαν για την ελευθερία του έθνους. Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος έκανε σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, η οποία για ένα χρονικό διάστημα είχε χωριστεί.

Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην περιοχή της Βισαλτίας, που «ανέδειξε σπουδαίες και ηρωικές προσωπικότητες», ενώ εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του αυτές τις ημέρες στην Ιερά μητρόπολη. Όπως είπε «Με τη σεπτή παρουσία σας αγιάσατε το λαό του Θεού, τονώσατε μνήμες αιώνων, δώκατε οράματα ζωής, φέρατε όλους μας εγγύτερον, και ανοίξατε νέους ορίζοντες αισιοδοξίας και ελπίδας στην ζωή μας». Παράλληλα του προσέφερε ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής.

Με θερμά λόγια υποδέχτηκε τον Πατριάρχη και η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα. «Είστε ένας πνευματικός οιακοστρόφος που περιβάλλει τους πάντες με αγάπη, που στηρίζει και καθοδηγεί το λαό στο δρόμο του χρέους της εν Χριστώ σωτηρίας, που εύχεται για την ειρήνη και αγωνίζεται για τα πανανθρώπινα ιδανικά. Σε μια τέτοια περίοδο ιδιαίτερης αβεβαιότητας και ανασφάλειας σε παγκόσμιο, εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο, ο λόγος σας δεν είναι απλά ελπιδοφόρος, αλλά όντως αναστάσιμος. Η παρουσία σας, μας δίνει κουράγιο να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία», επεσήμανε.

Παράλληλα του δώρισε έναν πίνακα ενός τοπικού ζωγράφου που απεικονίζει την Ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσφερε στο ιερό ναό ένα θυμιατό και ένα σταυρό και έναν καθρέφτη με τη σφραγίδα του Πατριαρχείου στην κ. Δουβίτσα. 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: