e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Λαμπρινή δεξίωση, μετά το αναστάσιμο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στη Στοκχόλμη (3.5.2015)

































Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαίου, γιά πρώτη φορά παραδοσιακή πασχαλινή δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα λειτούργησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Δοσίθεος του Πατριαρχείου Σερβίας και αρκετοί κληρικοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τα νεοϊδρυθέντα τμήματα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και της Νεολαίας, μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και αρκετούς άλλους εθελοντές, έψησαν αρνιά στη σούβλα, τα οποία απηύλαυσαν μαζί με πλούσια εδέσματα και γλυκίσματα τα μέλη και οι φίλοι του Καθεδρικού Ναού.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην Θεία Λειτουργία και στο πασχαλινό γεύμα, και ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές που μαγείρεψαν, έψησαν, διακόνησαν και συνέβαλαν παντοιοτρόπως στην επιτυχία της ως άνω εκδήλωσης και υποσχέθηκε να καθιερωθεί ως μία εκ των ετησίων εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως.
Εν κατακελίδι, ο Σεβασμιώτατος τσούγκρισε το πασχαλινό αυγό του με όλους τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε πασχάλιες ευχές.

Το ανωτέρω φωτογραφικό υλικό είναι προσφορά των κ.κ. Γεωργίου Βασιλείου, Νικολάου Κίτσιου και Γεωργίου Καρκαμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: