e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δύο σημαντικές έκτακτες συμμετοχές στο Δ9 λαογραφικό "Αληθώς" του ερχόμενου Σαββάτου

Το ερχόμενο Σάββατο, στο πλάτωμα της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου θα παρουσιασθεί η λαογραφική δράση του Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με διάλεξη του Δρ Διονύση Κάρδαρη και παρουσίαση ζακυνθινών χορών από το Συγκρότημα "Υακίνθη" του Νίκου Αρβανιτάκη, θα υπάρξουν δύο σημαντικές έκτακτες συμμετοχές, στο πλαίσιο μάλιστα των 20ών γενεθλίων του εν λόγω μουσικοχορευτικού αυτού σχήματος:


Α. Οι χορευτές του Χορευτικού Συγκροτήματος "ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ" θα χορέψουν, όπως αυτοί μόνο γνωρίζουν, με το δικό τους εκπληκτικό τρόπο, τους ζακυνθινούς λαϊκούς χορούς "Η άμοιρη" και το "Γαργηττό ή Χορό του Θησέα" και 


Β. Ο Μπάμπης Μαρίνος ή Τσάκαλης, ένας από τους αυθεντικότερους λαϊκούς παραδοσιακούς χορευτές του νησιού μας, θα χορέψει με την παρέα του το Λεβαντίνικο Συρτό Ζακυνθινό της ορεινής Ζακύνθου, όπως αυτός απαράμιλλα μπορεί να χορέψει.

Αναμένουμε την παρουσία τους με μεγάλη ανυπομονησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: