e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Φωτοστιγμές και πλήρες video από τη Χειροτονία του Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης, Σάββατο 16.5.2015 














Με την ευλογία και την εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τελέσθηκε το Σάββατο, 16 Μαΐου 2015, η Χειροτονία του εψηφισμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου. Η χειροτονία τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. 

Ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος υπηρέτησε ευδοκίμως, με ένθεο ζήλο και αφοσίωση για περισσότερο από είκοσι έτη την Εκκλησία της Κρήτης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή από διάφορες επιτελικές θέσεις, μέχρι πρότινος υπήρξε διευθυντής του γραφείου τύπου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ διδάσκει ως Καθηγητής στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και σε πολλά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας μας και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: