e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεστός απόψε στην κατανυκτική Αγρυπνία για τον άγιο Παΐσιο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Συμβαίνει τώρα στην περιώνυμη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου 
































Τον Πατριάρχη του Γένους καλωσόρισε ο οικείος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, εκφράζοντας εκ βαθέων τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία του Πρώτου των Ορθοδόξων στον πρώτο εορτασμό της μνήμης του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, τον οποίον προσφάτως αγιοκατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Ακολούθως ομίλησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προβάλλοντας τον Άγιο Παΐσιο τον Καππαδόκη ως σύγχρονο Πατέρα του χειμαζόμενου έθνους των Ελλήνων και κάθε εμπερίστατης ψυχής. 

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πατριάρχης μετά της συνοδείας του μετέβη στον Τάφο Παϊσίου, όπου γονυπετής για κάμποσα λεπτά προσευχήθηκε στη χάρη Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: