e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ένα επιπλέον φωτο-προσκύνημα στον Τάφο του Οσίου Παϊσίου κι ένα απροσδόκητο

Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε και γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 














Ήταν απόγευμα της 15ης Μαΐου 2014 και ευρισκόμενοι με την Πρεσβυτέρα μου στη Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε ότι θα άξιζε να επισκεφτούμε για προσκύνημα τον Τάφο του Οσίου Παϊσίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Χωρίς να πούμε σε κανέναν οτιδήποτε, ξεκινήσαμε. 

Παρότι όμως είχαμε έλθει άλλες δύο φορές, στην έξοδο από Θεσσαλονίκη, μπερδέψαμε τους δρόμους, βρεθήκαμε στο κέντρο της Θέρμης, καθυστερήσαμε αρκετά και, αφού ρωτήσαμε πολλούς καθ' οδόν, φθάσαμε στο Μοναστήρι της Σουρωτής γύρω στις 7.30 το δειλινό. Πλήρης ερημία από αυτοκίνητα και προσκυνητές, στην δε κεντρική πύλη της Μονής μια και μόνη Γερόντισσα. Σπεύδουμε προς το μέρος της και καθώς την χαιρετάμε, εκείνη, απευθυνόμενη σ' εμένα, μού λέει: 

- Ελάτε, πάτερ. Σας περιμένουμε, για να κλείσουμε. Το ωράριο της Μονής είναι μέχρι τις 7...  

Η έκπληξη ήταν τέτοια, ώστε δεν ζητήσαμε διευκρινήσεις για το λεχθέν. Τι σημασία έχουν, άλλωστε; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ αυτό είναι θαυμαστό όντως το περιστατικό και δεν είναι τυχαίο! Εμείς όταν πηγαίναμε με τους γονείς μας εκεί επάνω, έβγαινε η Μοναχή στο πλήθος και έλεγε ένα όνομα και ο συγκεκριμένος άνθρωπος με έκπληξη έμπαινε μέσα. Όταν μας έδινε Σταυρουδάκια ήξερε ακριβώς πόσα να δώσει για την οικογένεια μας ακόμα και για αυτούς που λείπαν. Έναν αδερφό μας τον αποκάλεσε με το όνομα του χωρίς προηγουμένως να ξέρει και μάλιστα αποκάλυψε από που πήρε και το όνομα του. Και άλλα πολλά, μία φορά κρατούσε ένας αδερφός μου ένα γράμμα στην τσέπη του και ξέχασε να του το δώσει και του λέει εεε το γράμμα της μαμάς ξέχασες.. Ο Πατέρας μας είχε "μεγαλοκαρδία" και του λέει ο Παππούλης.. άσε την καρδιά σε εμένα και μετά την κοίμηση του το 1994 η καρδιά του Πατέρας μας ήρθε σε φυσιολογικό μέγεθος και οι γιατροί όλοι απορούσαν στο Νοσοκομείο. Και άλλα πολλά θαυμαστά γεγονότα.. Είχε Άγιο Πνεύμα ο Παππούλης μας, ήταν πολύ ταπεινός μα πάρα πολύ ταπεινός περισσότερο από όσα γνωρίζουμε από τα βιβλία του. Και μετά από τόσους επαίνους διατηρούσε την ταπείνωση.. και έλεγε ότι με την ταπείνωση επικοινωνούμε με τον Θεό.. Τώρα έφυγε στον Ουρανό αλλά ο Χριστός τον Χαρίτωσε για να μας βοηθάει με τις Πρεσβείες του.. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαβάζουμε το Ευαγγέλιο μας και να ευαρεστούμε τον Θεό τηρώντας τις εντολές τους. Ορθόδοξα, με ταπείνωση, αφιλαργυρία και να αναπαύουμε τον συνάνθρωπο μας σε όλους τους τομείς.Αμήν Γένοιτο!