e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

1η Παράκληση προς την Παναγία εν Βανάτω και Τρισάγιο για την χαράκτρια Άρια Κομιανού




































Η πρώτη Παράκληση προς την Παναγία για το φετινό Δεκαπενταύγουστο εψάλη απόψε στην Ενορία μας στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 

Στο κέντρο του Ναού δέσποζε μια Παναγία σε αυθεντική ξυλογραφία της διάσημης και βραβευμένης χαράκτριας Άριας Κομιανού, η οποία εξεδήμησε προς Κύριον στις 30 Ιουλίου 2015. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Αθήνα, δε ταφή της μεθαύριο Τρίτη στην γενέτειρά της Κέρκυρα. Έτσι, αφορμής δοθείσης από την μακρόχρονη και στέρεη φιλία τής μεταστάσης με τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ένα από τα καλύτερα έργα της, η εν λόγω Δεομένη Θεοτόκος (δώρο της ίδιας στον π. Π. Κ.), προτάθηκε για θέαση ή προσκύνημα από τους εκκλησιασθέντες. Ο Εφημέριος αναφέρθηκε δι' ολίγων στη σημαντικότητα της μεγάλης αυτής Καλλιτέχνιδας και Φίλης. Τέλος, μαζί με τον Διάκονο Ιωάννη Ρένεση και τους Ιεροψάλτες, εψάλαν Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ωραίας ψυχής της.

Νωρίτερα αναφέρθηκε συνοπτικά στο πανεύφημο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας και στον μεσιτικό ρόλο Της για την προσέγγιση του Υιού Της και Θεού μας και την σωτηρία ενός εκάστου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: