e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η 2η μέρα του Πανηγυριού της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω - σύναξη των Τριών Αγίων Προστατών της Επτανήσου

Πρωί Κυριακής, 16ης Αυγούστου 2015, στον ανθοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου 










































Η δεύτερη ημέρα της Πανηγύρεως της Παναγούλας Μπανάτου ήταν ιδιαίτερη σήμερα στον ναό Της και εξίσου εορταστική με τη χθεσινή, αν και με λιγότερο εκκλησίασμα, όπως αναμενόταν. Οι εκκλησιασθέντες περιστοίχισαν ξανά με βαθύ σεβασμό και ζέοντα συναισθήματα τόσο τον Επιτάφιο της Κυράς όσο και την εφέστια Εικόνα Της. 

Παράλληλα τιμήθηκαν οι Τρεις σεπτοί Προστάτες της Επτανήσου, Άγιοι Σπυρίδων, Γεράσιμος και Διονύσιος των οποίων η σύναξη τελείται κατ' έτος την πρώτη Κυριακή μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τούτο αναφέρεται ρητά στο λειμωνάριο "Ζακύνθου Εορτοδρόμιον", όπου μάλιστα έχει δημοσιευθεί πλήρης Ακολουθία της κοινής αυτής εορτής. 

Στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας μας φιλοξενήθηκε και λιτανεύτηκε εκφραστική Εικόνα των τριών Αγίων, προερχόμενη από το πρεσβυτέριο της Ενορίας, η οποία τέθηκε εντέλει σε προσκύνημα, ενώ οι ιεροψάλτες απέδιδαν ψάλματα από την ανωτέρω Ακολουθία Τους. 

Το διακόνημα του κηρύγματος ανέλαβε επιτυχώς ο θεολόγος κ. Διονύσιος Πομόνης, ο οποίος μάλιστα τίμησε και το Ψαλτήριο πλάι στον Πρωτοψάλτη μας κ. Δημήτριο Κάνδηλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: