e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016

Αγαπητοί λειτουργοί της παιδείας και ευλογημένα παιδιά μου,
Με πολλή χαρά επικοινωνώ σήμερα μαζί σας καθώς αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά. Η χαρά μου βασίζεται στο γεγονός ότι όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα αγωνισθείτε να βγείτε περισσότερο σοφοί μέσα από τη διαδικασία της μάθησης. Οι μεν μαθητές αποκτώντας περισσότερες γνώσεις, οι δε εκπαιδευτικοί αυξάνοντας την υπομονή, την διάθεση για διδασκαλία και γενικότερα την επιθυμία για προσφορά.
Επιτρέψατέ μου όμως, να υπενθυμίσω στην αγάπη σας και μια άλλη παράμετρο της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρόκειται για εκείνην που αφορά στον όλον άνθρωπο, δηλαδή εκείνον που αγωνίζεται να καλλιεργεί το νου και την ψυχή του. Η παιδεία, για να μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, πρέπει να προσφέρει γνώσεις που θα καθιστούν τον άνθρωπο ικανό να αγαπά, να προσφέρει τον εαυτό του σε όσους έχουν ανάγκη και να τους συνδράμει μες από τις γνώσεις που θα έχει λάβει από την εκπαίδευσή του. Μια τέτοια παιδεία μπορεί να μας βγάλει από αδιέξοδα και να μας βοηθήσει να βιώνουμε ο ένας την παρουσία του άλλου ευεργετικά.
Προς αυτή την κατεύθυνση εύχομαι και προσεύχομαι ο Άγιος Θεός, η πηγή της αληθινής γνώσεως, να κατευθύνει τις προσπάθειές σας για μάθηση, ώστε να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα των κόπων σας.
          Καλή δημιουργική σχολική χρονιά, με πολλές γνώσεις και κυρίως με πολλή καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: