e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η 1η ημέρα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ουγκάντα













Την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου ε.έ. η ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νουβίας κ. Ναρκίσσου, αφίχθη στο Entebe της Ουγκάντας μέσω Ναϊρόμπι, προκειμένου να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι Σεβ. Μητροπολίτες Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς, Μουάνζας κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος, ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Ahmed Abdel Aziz Mostafa, και πλήθος πιστών, κληρικών και μαθητών των ιεραποστολικών σχολείων της Καμπάλας. 

Μετά το πέρας της καθιερωμένης δοξολοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον Πατριάρχη προσεφώνησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιωνάς, ενώ στην αντιφώνησή του εκείνος ευχαρίστησε όλους για την ενθουσιώδη υποδοχή, η οποία αποδεικνύει την αγάπη και αφοσίωση της τοπικής Εκκλησίας προς το Πατριαρχείο και τον Προκαθήμενό του, καθώς και την αναγνώριση της προφοράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουγκάντα.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των αοιδίμων Αρχιερέων Χριστοφόρου, Θεοδώρου και όλων των πρωτεργατών της Ιεραποστολής στην χώρα, και συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν με τους Αρχιερείς προς συζήτηση διαφόρων ποιμαντικών θεμάτων της Ιεραποστολής στην Ουγκάντα και ευρύτερα στην Αφρικανική Ήπειρο.

Τέλος, η πρώτη ημέρα της πατριαρχικής ποιμαντικής επισκέψεως στη Μητρόπολη Καμπάλας έκλεισε με εορταστικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι μαθητές των σχολείων προς τιμήν του υψηλού Επισκέπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: