e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αύριο το πρωί (10/11) η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου



Όπως μπορείτε να πληροφορηθείτε από την ανωτέρω πρόσκληση - πρόγραμμα, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου (Αργυρού) θα γίνει εντός του πρωινού της Τρίτης, 10ης Νοεμβρίου 2015, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλειάδος Αρχιερέων, Κλήρου και Λαού από τα μήκη και τα πλάτη του ορθόδοξου κόσμου.

Στις 8.30 το πρωί θα φθάσει στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας και στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, προερχόμενος από την Κυλλήνη. Εκεί θα τον υποδεχθούν οι τοπικές Αρχές. 

Στις 11 π.μ. θα φθάσει στο Αργοστόλι και δη στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου, όπου θα τον προσφωνήσει δεόντως ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, στην δε συνέχεια (στις 11.30), θα γίνει η ενθρόνισή του. 

Την επομένη, 11 Νοεμβρίου, στις 8 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια το πολυΑρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό τον νέο Μητροπολίτη, στην Μονή του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά. 

Τα ιστορικές αυτές στιγμές θα καλύψει απευθείας το τηλεοπτικό κανάλι της Ζακύνθου IONIAN CHANNEL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: