e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η εορτή του ιερού Χρυσοστόμου στην Κύπρο















Σήμερα,  Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Με τον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, Βόστρων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ακολούθως, συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο οι Ιεράρχες, ο κλήρος και ο λαός στο Μέγα Συνοδικό προπορευομένων των Ιεροψαλτών. Εκεί εψάλη ο Πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης, που επίσης εόρταζε, φίλος Ιεράρχης του Αρχιεπισκόπου από τα φοιτητικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξέφρασε από μέρους όλων τις δέουσες ευχές προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος τόνισε, μεταξύ των ευχών που απηύθυνε στον Κύπρου, να έχει υγεία και πολυετή Πρωθιεραρχία, να συνεχίσει με τον λόγο και το έργο να καθοδηγεί τον λαό.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για τις ευχές, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει, όσα χρόνια του χαρίσει ο Θεός αυτήν την ιερή αποστολή για την πρόοδο και προκοπή του λαού προς δόξα Θεού.

Κατέληξε με την ευχή "σύντομα να αξιωθούμε της ελευθερίας της πατρίδας μας και της λύσης του προβλήματός μας, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού".

-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: