e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Νικολοβάρβαρα 2015 στο Μπανάτο


Αυτή η εβδομάδα περιλαμβάνει δύο γιορτές, τις οποίες τιμάμε εξαιρέτως και στην Ενορία μας. Αυτήν της Αγίας Βαρβάρας και αυτήν του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για τα λεγόμενα Νικολοβάρβαρα

Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή (4/12), στον Ναό της Παναγούλας θα κάνουμε Ευχαριστιακή Σύναξη, δεδομένου ότι εκεί φυλάσσεται Καθέδρα με περίπυστη Εικόνα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Βαρβάρας. Κατ' αυτή την εορτή φιλοξενούμε τον Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη, ο οποίος θα προεξάρχει στο Ιερατικό Συλλείτουργο

Εξάλλου, την ερχόμενη Κυριακή (6/12), η θεία Λειτουργία δεν θα γίνει στους κεντρικούς Ναούς μας, αλλά στο Εξωκλήσι του Άι Νικόλα, στα Καρκαναίικα Μπανάτου. Τούτο θα γίνει, διότι είναι χρεία να εκκλησιασθούν οι πιστοί εκείνης της περιοχής της Ενορίας μας, αυτής των Μετοχίων (Αβρυακού, Σαββατικού κλπ), οι οποίοι αναμένουν κυρίως αυτή την εορτή για να πανηγυρίσει η γειτονιά τους!

Για τις ώρες των λειτουργικών ευκαιριών, δείτε την ανωτέρω αφίσα, την οποία φιλοτέχνησε ο μόνιμος συνεργάτης μας Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: