e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Σχόλιο για τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του "Αληθώς"

του Πρωτοδιακόνου Ανδρονίκου Αγαλιανού [facebook, 20.12.2015]


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μπανάτο η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", με τίτλο "Σήμερον ο Άναρχος άρχεται" και με ένα πολύ σύγχρονο και συγκινητικό θέμα που είναι ικανό να αγγίξει κάθε ανθρώπινη ψυχή. Το θέμα ήταν "Χριστούγεννα και παιδιά της προσφυγιάς"

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και όλων των βαθμίδων ήρθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους κόπους του λίαν αγαπητού πνευματικού μας πατέρα και γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρεσβυτέρου του οικουμενικού θρόνου πατρός Παναγιώτου Καποδίστρια, ο οποίος μεριμνά και αγωνίζεται (χωρίς υποκρισία) νυχθημερόν για τη νήσο μας με ποικίλους τρόπους. Ήταν πράγματι υπέροχα και συγκινητικά. 

Ο καθηγητής μας γνωστός και αγαπητός από το ζακυνθινό λαό κ. Διονύσιος Ζαφειρόπουλος μίλησε όμορφα και πνευματικά σε σημείο να οδηγηθούμε όλοι σε κατάνυξη. Όμορφα επίκαιρα ακούσματα ψάλθηκαν από τις αγγελικές φωνές των παιδιών μας υπό την καθοδήγηση του αγαπητού μας ιεροψάλτου κ. Αντωνίου Κλάδη. 

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η όμορφη οργάνωση και προετοιμασία, το κοινό που ήταν συγκεντρωμένο στην εκδήλωση, καθώς και κάτι πρωτότυπο και παράδοξο: Επάνω στο τέμπλο υπήρχε μια όμορφη ηλεκτρονική εικόνα ''κεριά σε κίνηση" (με τη βοήθεια προτζέκτορα), η οποία συμβόλιζε τις ψυχές των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή. Βλέπετε, αδελφοί μου, αν κάνουμε σωστή χρήση της τεχνολογίας μπορούμε να δοξάσουμε το Πανάγιο Όνομα του Κυρίου μας. 

Ο Επίσκοπός μας, ως καλός ποιμένας, παρευρέθηκε και ευλόγησε τους κόπους του π. Παναγιώτου, ο οποίος αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδιά από ένα όμορφο τετράδιο με τον Άγιο μας. 

Ας ευχηθούμε όλοι ο καλός Θεός να μας ξανά προσφέρει αυτή τη σημερινή πνευματική χαρά.

[Σημείωση π. Π. Κ. εκ μέρους του "Αληθώς"]
Αγαπητέ Πρωτοδιάκονε της Μητροπόλεώς μας, 
          τα ανωτέρω καλά λόγια σου εκλαμβάνονται ως απαύγασμα της καλής καρδίας σου! Ό,τι πράττει ο καθείς μας εντός της εκκλησιαστικής διακονίας του αποτελεί συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια για προσφορά στον αποπροσανατολιζόμενο και ανέστιο λαό μας ποιοτικών δράσεων, ούτως ώστε να συστεγάζονται κάτω από το ακοίμητο Βλέμμα του Παντοκράτορα όλες οι ανθρώπινες ετερότητες (όχι αντιπαλότητες) και τα πολιτιστικά επιτεύγματά του! Με την Ανοχή Του κάνουμε αυτή την προσπάθεια και ήδη έχει αποδώσει -κατά κοινή ομολογία- εύχυμους καρπούς. 
          Η προσπάθεια του "Αληθώς" όμως δεν αποτελεί κατάκτηση ενός ανθρώπου -μη μοι γένοιτο και άπαγε της βλασφημίας- αλλά κυψέλη πολλών μελισσών: οργανωτών, συντελεστών, κυρίως ακροατών, κληρικών και δη του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. κ. Διονυσίου Δ΄, που με τόση γλυκύτητα αγκαλιάζει ό,τι προτείνουμε και χωρίς αυτού ουδέν, αλλά και του Γέροντός μας Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απαρχής -ως Ζακύνθου- άκουσε με πολύ ενδιαφέρον (το 2011) και ευλόγησε τον παράτολμο σχεδιασμό του Μορφωτικού Κέντρου μας. Οπότε, θεωρούμε ότι όλοι καταλήγουμε να είμαστε μια καλοστημένη πνευματική ορχήστρα της τοπικής Εκκλησίας και Κοινωνίας, η οποία προς το παρόν αποδίδουμε κατ' ευχήν! 
          Προσευχηθείτε όλοι οι πολύτιμοι Φίλοι μας να μην μας φθονήσει ο μισόκαλος πονηρός... Καλό και άγιο Δωδεκαήμερο να διανύσουμε!

1 σχόλιο:

π. Ανδρόνικος Αγαλιανός είπε...

Η ταπείνωση και η αγάπη είναι δυο πνευματικά στοιχεία που σας διακατέχουν Άγιε Γενικέ. Πράγματι πολύ είναι οι συντελεστές που βοήθησαν και βοηθούν και έτσι η μητρόπολή μας είναι υπερήφανη έχοντας αυτό τό όμορφο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που είχε κόπο πολύ από όλους σας και με τις ευχές των Αγίων Αρχιερέων μας απέδωσε όμορφους και εύγεστους πνευματικούς καρπούς. Είναι αλήθεια ότι ο μισόκαλος δε θα ήθελε αυτή την εξέλιξη όμως όπως γνωρίζετε εσείς καλύτερα από όλους μας η αλήθεια πάντα λάμπει και πάντα στο τέλος κερδίζει. Το γνήσιο από το ψεύτικο απέχει πολύ....Εύχεσθε.