e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο αλησμόνητος παπα-Στρατής Δήμου τιμήθηκε, άξια και δίκαια, από την Ακαδημία Αθηνών










Όπως ήδη από ημερών ανακοινώσαμε, το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 2015, τιμήθηκε μετά θάνατον ο αοίδιμος π. Ευστράτιος Δήμου από την Ακαδημία Αθηνών, αναγνωρίζοντας έτσι το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα του τόπου μας την προσφορά του απλού (μεγάλου εντέλει) ιερέα της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης στην περίθαλψη των μεταναστών και προσφύγων, κυρίως μες από τις δράσεις της Μ.Κ.Ο. "Αγκαλιά", την οποία είχε ιδρύσει προ ετών. 

Στην επίσημη βραδιά της απονομής των ετήσιων Βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών παρίσταντο η Πρεσβυτέρα του μακαριστού παπα-Στρατή, ο γιος και η κόρη του, οι οποίοι συγκινησιακά φορτισμένοι παρέλαβαν τον πάπυρο του Βραβείου. Ο σύζυγος και πατέρας τους δεν χάθηκε, όπως δεν χάνεται καθετί ωραίο. Και καθετί ωραίο είναι έργο του Θεού!

[Πηγή φωτογραφιών: kalloninews.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: