e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο προσκύνημα στον Άγιο Διονύσιο εν Ζακύνθω


Είναι τόση η σημερινή χαρά των Χριστουγέννων, ώστε η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου, συμμετέχοντας στη μητρόπολη των εορτών, τιμά εξαιρέτως τον προστάτη και πολιούχο του Άγιο Διονύσιο, Αρχιεπίσκοπο Αιγίνης, τον θαυματουργό.


Στις 3 το πρωί, ξημερώνοντας Χριστούγεννα, η Αδελφότητα της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου "σηκώνει" το Σκήνωμα και το τοποθετεί όρθιο στη θύρα της προσκύνησής Του.




Πλείστοι όσοι Ζακυνθινοί εκκλησιάζονται τόσο στην πρώτη (νυκτερινή), όσο και στην δεύτερη (πρωινή) Λειτουργία των Χριστουγέννων, αλλά και καθ' όλη την εορτάσιμη ημέρα σπεύδουν να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη Του και προσκυνήσουν τα άγια πόδια Του, καταθέτοντας εκεί τα δάκρυα της δέησής τους.


[Σημερινές φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: