e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Άρχισαν στο Chambésy οι εργασίες της κρίσιμης Συνάξεως των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας [πρώτες φωτογραφίες]








Πριν λίγα λεπτά ξεκίνησαν οι πολυαναμενόμενες εργασίες της Συνάξεως των Προκαθημένων των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. 

Όπως μαρτυρούν οι ανωτέρω φωτο-αποτυπώσεις, οι εργασίες άρχισαν με ειδική προσευχή από τον Πρόεδρο της κρίσιμης αυτής Συνάξεως Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο περιβάλλουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος.

Όλοι οι Προκαθήμενοι είναι παρόντες, πλην... Λακεδαιμονίων... Ας ελπίσουμε όλα να πάνε κατ' ευχήν και προσευχήν, ώστε οσονούπω να οδηγηθούμε στη μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο!

2 σχόλια:

Giorgos Ballas είπε...

Τελικά δεν πήγε ο Αρχιεπισκοπος μας..Αμια πάτερ μου,κάτι σοβαρό έχει γίνει,δεν μπορεί.Αλλά αυτό το για προσωπικούς λόγους;Ισχύουν άραγε οι προσωπικοί λόγοι όταν συγκεντρωνονται όλοι οι Προκαθημενοι;Δεν νομίζω..Όπως λέμε εδώ στο Νησί:Ο Θεός να τους πορεψει..Αρκεί να είναι από πίσω Του κι όχι μπροστά Του..

Λεωνίδας Κουρσούμης είπε...

αμήν ! (σημ. το σχόλιο εξαίρετο!).