e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αύριο η Ενορία του Μπανάτου τιμά τον Άγιο Βλάσιο


Η Ενορία μας τιμά αύριο Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016,  την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας, εκ μεταφοράς από την 11η τρέχοντος, λόγω του εργασίμου εκείνης της ημέρας. 

Θυμίζουμε στους αναγνώστες και ενορίτες μας ότι εντός του Μπανάτου, εδώ στη Ζάκυνθο, μνημονεύεται το 1495 Μοναστήριον επ' ονόματι του Αγίου Βλασίου, το οποίο δεν υφίσταται σήμερα, εκτός από ένα προσκυνητάρι (κοινώς: Κολόννα). Τούτο σημαίνει ότι πρόκειται για τον παλαιότερο Ναό της περιοχής μας.

Εικόνα του Ιερομάρτυρα ιστορήθηκε στα νεότερα χρόνια, δηλαδή το 1989, διά χειρός του Ζακυνθίου αγιογράφου Ιωάννου Γιατρά, φυλασσόμενη στον ευκτήριο οίκο της παλαιάς Παναγίας της Βλαχέραινας Μπανάτου, η οποία αύριο θα βρίσκεται στον Ναό της Φανερωμένης μας για την εν λόγω σεμνή εορτή μετ' Αρτοκλασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: