e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Στον Κυβερνήτη του Pointe-Noire ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν








Με τον Κυβερνήτη του Pointe-Noire κ. Alexandre Honoré M’Paka, συναντήθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων την 10η Φεβρουαρίου 2016.

Κατά την συνάντηση ο Θεοφιλέστατος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ.Κυβερνήτη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την αγαστή συνεργασία με τον ίδιο και τις εν γένει κρατικές αρχές που αυτός εκπροσωπεί στην διοικητική περιφέρεια Kouilou (δηλαδή την διοικητική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας Pointe-Noire).

Ο κ. M’Paka ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για το επιτελούμενο κοινωνικό έργο και την ενεργή παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κονγκό, συμπληρώνοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα υποστηρίζουν πάντοτε τις προσπάθειές Αυτής.

Ακόμη, ο Θεοφ. κ. Παντελεήμων προσέφερε ιερό εικόνισμα της Θεοτόκου, το οποίο ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Κυβερνείου προς ευλογία του τόπου. Την συνάντηση κάλυψαν τηλεοπτικά συνεργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: