e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ευχήθηκε αυτοπροσώπως στον νυν Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ για τα ονομαστήριά του [αποκλειστικό φωτορεπορτάζ]

Συνέβη σήμερα, 9/22 Μαρτίου 2016, εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στην Αίθουσα του Θρόνου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, υπό τα έκπληκτα -και συνάμα χαρούμενα- βλέμματα των πολυπληθών συνεορταστών, κληρικών και λαϊκών. Ακολούθως, επέστρεψε ο κ. Ειρηναίος στο διαμέρισμά του, συνοδευόμενος από τον αββά Χρυσόστομο, με τον οποίον έκανε την ιστορική αυτήν επίσκεψη. Στο διαμέρισμά του τον επισκέφτηκαν ύστερα Ιεράρχες του Πατριαρχείου.














-->

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι ευπρόσδεκτη και χαροποιός η κίνηση του μοναχού Ειρηναίου, εύγε, καλό και το προκύπτον έμπρακτο παράδειγμα. Λυπηρό όμως ότι παρουσιάστηκε δημοσίως με εγκόλπιο, σαν να είναι ακόμα πατριάρχης, ενώ είναι προ πολλού καθηρημένος από κάθε ιερατικό βαθμό. Παρεμπιπτόντως, η κίνηση του μ. Ειρηναίου εμπράκτως αποδεικνύει έωλες τις αιτιάσεις πως είναι έγκλειστος.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητητηρια δια την ταπεινωση του ειρηναιου
συλλυπητηρια δια το ως ανω πικροχολο σχολιο η ουσια δεν ειναι οτι φορουσε εγκολπιο
η αν δεν φορουσε ειναι γεγονος χαρας και αγαλλιασεως
μην ασχολουμεθα με τον τυπον αλλα με τα βαρυτατα του νομου
αρχιμ. κελαδιων αγιοταφιτης