e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Οι παραδοσιακές κατασκευές του Βαγιώνε είναι ήδη έτοιμες!












Ο καιρός για την ημέρα του Βαγιώνε πλησιάζει. Έτσι, άρχισαν και στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, οι ετοιμασίες και οι κατασκευές με βαγιά, αποβλέποντας σε μια ζακυνθινοπρεπή παρουσία του ναού μας κατά τη μεγάλη γιορτή της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα! 

Ήδη, όπως μαρτυρούν οι ανωτέρω φωτογραφίες, τα φοινικιένια αλογάκια και τα σταυρουδάκια -μικρά ή μεγαλύτερα- είναι ήδη έτοιμα, βρίσκονται στο μούσκιο (δηλ. μέσα σε νερό) για να διατηρηθούν άλλες δέκα ημέρες που μας χωρίζουν από του Βαγιώνε. Όπου νάναι ετοιμάζονται οι βαγιοφόρες, που θα διανεμηθούν στον λαό την ημέρα εκείνη, όπως και οι πολύμετρες αλυσίδες των διακοσμήσεων του ναού. 

Για όλα φροντίζουν οι οικογένειες Παύλου και Βαλάντη Δρογγίτη συν γυναιξί και τέκνοις! Ναι, τέκνοις, διότι, αν τα μικρά παιδιά δεν πάρουν τη σκυτάλη της Παράδοσης από τους μεγαλύτερους, εις μάτην κοπιάζουμε!... Εύγε στις καλές οικογένειες των συνενοριτών μας και του χρόνου με υγεία και κάθε ευλογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: