e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Κυκλοφορήθηκε η αφίσα της μεγαλοβδομαδιάτικης Συναυλίας του «Αληθώς», με τίτλο «Δος μοι τούτον τον ξένον...»


Μόλις ετοιμάστηκε η ανωτέρω αφίσα από τον μόνιμο συνεργάτη μας Ιωάννη-Πορφύριο Καποδίστρια. Είναι μια νέα δημιουργία του, βασισμένη σε ανάλογο πίνακα του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου!

Θυμίζουμε ότι, ενόψει της λειτουργικής αναπαράστασης των Αχράντων Παθών του Χριστού, το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», αφιερώνει την 9η (και τελευταία για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος) εκδήλωση του ε΄ κύκλου συνάξεών του, στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 17 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.

Ομιλητής θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄, ο οποίος θα αναπτύξει το επίκαιρο θέμα: «Πώς από τα δοξαστικά “Ωσαννά” φθάσαμε στα εγκληματικά “Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν”».

Αμέσως μετά, το 20μελές σχήμα Ψαλτών Εκκλησιαστικό Αναλόγιο «Θεόδωρος Κουρκουμέλης-Κοθρής», με Μαέστρο τον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟ, θα αποδώσει κατανυκτικούς και πολυαγαπημένους ύμνους και ιερά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, τονισμένα κατά το ζακύνθιο και το βυζαντινό μουσικό ύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: