e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κυριακή του Θωμά 2016, σε ενοικιαζόμενη οικία, στην πόλη Ipfondo του βορείου Κονγκό-Μπραζαβίλ
























Ευρισκόμενος στην πόλη Ipfondo του βορείου Κονγκό-Μπραζαβίλ ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων την Κυριακή, 8η Μαΐου 2016, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στην ενοικιαζομένη οικία που προσωρινώς χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής έως της περατώσεως των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου. Ακόμη, έψαλε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ορθοδόξου αρχηγού της φυλής των Πυγμαίων, μακαριστού αδελφού Bokale.

Ακολούθησε σύναξη των πιστών όπου συζητήθησαν θέματα αφορώντα στην καλύτερη οργάνωση της Ενοριακής Κοινότητος, καθώς και σύσκεψη με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής. Επίσης, ο Επίσκοπος εδέχθη την εθιμοτυπική επίσκεψη του Εντιμ. κ. Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου του διοικητικού διαμερίσματος Likouala βορείου Κονγκό.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας, 9ης Μαΐου, είχε εκτενή συνεργασία με τον εργολάβο που συντονίζει τις εργασίες ανεγέρσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου - Αγ. Νικολάου, μετά το πέρας της οποίας ανεχώρησε αεροπορικώς προς Pointe Noire, διά της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: