e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Ελληνο-Ρωσική Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό














Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi Ελληνο-Ρωσσική Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, στην οποία συμμετείχε και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Διάσκεψη έγινε με ευθύνη του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του αντιστοίχου Ρωσικού Υπουργείου. Την έναρξη της Διάσκεψης έκανε η Αν. Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος κ. Έλενα Κουντουρά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Ρωσικής Κυβερνήσεως η Διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού και της περιφερειακής πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Olga Yarilova. 

Στην Διάσκεψη συμμετείχαν από την Ρωσική πλευρά ο Γενικός Διευθυντής του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας, εκπρόσωποι Προσκυνηματικών Κέντρων του Πατριαρχείου Μόσχας, καθώς και εκπρόσωποι ρωσικών τουριστικών φορέων που ασχολούνται και με τις προσκυνηματικές περιηγήσεις.

Από την ελληνική πλευρά, και εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετείχαν δι᾽ εκπροσώπων η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, το Άγιον Όρος και των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού διαφόρων Περιφερειών της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών τουριστικών φορέων με εξειδίκευση και στον Προσκυνηματικό Τουρισμό.

Στον χαιρετισμό του στη Διάσκεψη ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, μετέφερε τον πασχάλιο χαιρετισμό και τις ευχές του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αναφέρθηκε στην ίδρυση, τις δράσεις, τους σκοπούς και την εν γένει λειτουργία του Συνοδικού Γραφείου. 

Στην εισήγησή του ο Γραμματεύς του Συν. Γραφείου Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος αναφέρθηκε στο πώς αντιλαμβάνεται η Εκκλησία της Ελλάδος τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, την εν γένει προβληματική και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, τόσο ως προς τους ομοδόξους, όσο και ως προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους επισκέπτες. Στο τέλος της εισηγήσεώς του έγινε ειδική παρουσίαση-αναφορά από τα Μέλη της Επιτροπής του Συν. Γραφείου κ.κ. Χρήστο Πετρέα και Βασίλειο Τζέρπο των Ιερών Μονών, λειψάνων, εικόνων, προσκυνημάτων στον ελλαδικό χώρο, καθώς και στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας μας, στην Ελλάδα.
Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: