e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δύο χειροτονίες νέων Κληρικών στο Lilongwe του Malawi




19 Μαΐου 2016, Λιλάνγκουε - Μαλάουι, Ενορία Αγίου Στυλιανού.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην δεύτερη έδρα της μητροπολιτικής επαρχίας του, στην χώρα του Μαλάουι, πραγματοποιώντας πολυήμερη ιεραποστολική ποιμαντική περιοδεία σε όλες τις Ενορίες και τους ιεραποστολικούς πυρήνες της χώρας. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μαλάουι, με την ευλογία του Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, θα τελέσει το Μυστήριο της Ιεροσύνης, χειροτονώντας συνολικά 13 νέους κληρικούς, ήτοι 8 κατηχητές σε Διακόνους και 5 Διακόνους σε Πρεσβύτερους. 

Σήμερα ιερούργησε στην Ενορία Αγίου Στυλιανού στην περιοχή Λιλάνγκουε, όπου χειροτόνησε τον 28χρονο Κατηχητή κ. Αρσένιο Jamali, απόφοιτο της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξάνδρειας "Άγιος Αθανάσιος" σε Διάκονο και τον ήδη Διάκονο π. Ιωακείμ Bwanali σε Πρεσβύτερο. Στην Ενορία αυτήν είχε την δυνατότητα να συναντήσει τους εκεί υπηρετούντες κληρικούς, όπου συζήτησε μαζί τους θέματα ποιμαντικής φύσεως.

Το Νυχθημερόν είχε τη χαρά να μιλήσει χθες με τον Ζακύνθιο Ιεράρχη κ. Ιωάννη, άμα τη αφίξει του στο Μπλαντάιρ του Μαλάουι, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά για την ευλογία των επικείμενων χειροτονιών τις επόμενες ημέρες, μέσω των οποίων θα δοθεί η δυνατότητα να διευκολυνθεί το ιεραποστολικό έργο στη χώρα και τη Μητρόπολη, την οποίαν ανέλαβε -χάριτι Θεού- να ποιμάνει.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: