e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σπουδαία συνέντευξη του Μητροπολίτου Ταλίν και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου: "Αίρεση ο εθνοφυλετισμός – η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική" [audio]


Όσοι, είτε στην Ελλάδα, είτε σε αυτοκέφαλες εκκλησίες, θέτουν εθνικά ζητήματα, μικροπολιτική ισχύ έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διμερείς διαφορές, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση, η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική , δηλώνει μιλώντας στον 9.84 ο Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος. Η Μητρόπολή του το 1999 αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Μόσχας.

Η πρόσκληση που απηύθυναν οι δέκα παρόντες ποιμενάρχες σήμερα κατά την διάρκεια της Μικρής Σύναξης στο Κολυμπάρι, προς τους τέσσερις απόντες για συλλείτουργο την ημέρα της Πεντηκοστής στον Άγιο Μηνά του Ηρακλείου, αποτελεί απόδειξη, είπε ο Μητροπολίτης Εσθονίας, πως κανείς δεν θέλει να αποκόψει τους απόντες από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η επιλογή τους προσώρας βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους και σε τίποτα δεν απομειώνει το νόημα και την ιστορικότητα της Μεγάλης Συνόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: