e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η βαρυσήμαντη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου άμα τη αφίξει του στην Κρήτη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο


"Ευλογημένοι οι Κρήτες οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούν καύχημα για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ήρθα πολλές φορές στην Κρήτη και ξαναέρχομαι με μεγαλύτερη χαρά και ενθουσιασμό διότι στην Κρήτη βιώνω την φιλοξενία των κατοίκων της.

Βεβαίως στην χαρά του ιστορικού γεγονότος επισκιάζει η απόφαση κάποιων εκκλησιών να μην είναι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, απόφαση η οποία βαραίνει τους ίδιους και μόνο. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το πρόγραμμα που έχουμε όλες οι εκκλησίες στην Κρήτη και να εξετάσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον ορθόδοξο κόσμο. Εύχομαι οι εκκλησίες αυτές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να βρεθούν στην Κρήτη οι οποίοι θα έχουν επίσης τη χαρά να γευτούν την φιλοξενία όλων των Κρητών και το λέω αυτό γιατί έχω προσωπική πείρα από την συμπεριφορά τους.

Εύχομαι το Πανάγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να πράξωμε το χρέος και το καθήκον μας στο ακέραιο από το μήνυμα που έχει δώσει σε εμάς ο κόσμος. Όλοι κοπίασαν πολύ για την προετοιμασία της Συνόδου και ειδικά το ελληνικό κράτος και η ελληνική εκκλησία αλλά και οι τοπικοί άρχοντες και όσοι ήρθαν από την Αθήνα που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο γεγονός.

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και εύχομαι να περάσουμε αλησμόνητες ημέρες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: