e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Καταπέλτης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος περί φονταμενταλιστικών ομάδων, φανατικών θεολόγων και ιεραρχών


Ιδού τι είπε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κατά την σημερινή ομιλία του, στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας (Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης - Κολυμπάρι Χανίων): 

"Οι φονταμενταλιστικές ομάδες, οι φανατικοί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και θεολόγοι και ιεράρχες, και οι οποίοι δρουν λίγο-πολύ παντού στον ορθόδοξο κόσμο σήμερα, συνιστούν έναν εξίσου σοβαρό λόγο, όχι μόνο για τη χρονική καθυστέρηση της σύγκλησης, αλλά και για τον επαπειληθέντα κίνδυνο ματαίωσης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Η αντίθεση των ομάδων αυτών σε κάθε ιδέα προσέγγισης των άλλων Χριστιανών έμμεσα επηρέασε και τις τοπικές μας Συνόδους, που επιχείρησαν και επιχειρούν ακατάσχετες τροπολογίες στα κείμενα και στους όρους των εγγράφων που ετοιμάστηκαν από τις Προσυνοδικές Διασκέψεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Για τις ομάδες αυτές, εμείς όλοι βρισκόμαστε μέσα στην αίρεση και στην αποστασία."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά και ωραία τα λέγει ο Μακαριότατος αλλά είναι τώρα η ευκαιρία να γίνει κάθαρση από τους τζιχαντιστές ή φομενταλιστές Ιεράρχες, τώρα που όλοι οι προκαθήμενοι είναι μαζεμένοι στην Κρήτη να γίνει μια κάθαρση από αυτούς τους επισκόπους. Ας τους στείλουν στον Ρωσίας στον Βουλγαρίας ,ατον Γεωργίας, αλλά καλύτερα στον Αντιοχείας εκεί να τους ρίξει στην μάχη εναντίον των άλλων τζιχαντιστών με επικεφαλής Πειραιώς με τις μυτερές μπότες θα ρίχνει κλωτσιές που θα πάει σύννεφο,Καλαβρύτων με κατάρες δεν θα δουν άσπρη μέρα,και με τριφασικό ρεύμα πάει όση ζημιά δεν έκαναν οι ρώσσοι θα την κάνουν αυτοί.