e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τώρα όμως, η θυγατέρα κατά της Μάνας...

Υπενθύμιση: π. Τιμόθεος Ηλιάκης | facebook


Μια ιστορική φωτογραφία από την ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Γεωργίας, ύστερα από τήν πρωτοβουλίαν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Δημητρίου, με την οποίαν τό ζήτημα τῆς κανονικότητος τῆς αὐτοκεφαλίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Γεωργίας ἐπανεθεωρήθη ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου καί τῇ 3ῃ Μαρτίου 1990, Πατριαρχικῇ καί Συνοδικῇ ἀποφάσει, ἡ Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας (Ἰβηρίας) ἀνεκηρύχθη αὐτοκέφαλος, ἐκδοθέντος Συνοδικοῦ Τόμου.

Συμπλήρωση Λευτέρη Χρυσοχόου: Για όσους δεν διακρίνουν πρόσωπα να σημειώσουμε ότι αριστερά, όπως βλέπουμε την φωτογραφία, ο πρώτος αρχιερεύς, που κρατά με το χέρι του το κείμενο της ανακηρύξεως, είναι ο τότε μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος και νυν Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο κληρικός με τα ράσα, δίπλα στον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο, είναι ο νυν Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων και στο τέλος δεξιά, ο μόλις διακρινόμενος, είναι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κολωνείας Γαβριήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: