e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Υπεγράφη η απόφαση για την επανίδρυση και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσσας της Ελληνικής Παροικίας στην Λουσάκα της Ζάμπιας





Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης συναντήθηκε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και υπεύθυνο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Αμανατίδη και τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη. 

Στη συνάντηση αυτή τούς εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του Μακ. Πάπα και  Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, του Ελληνισμού της Ζάμπιας και του ιδίου προσωπικά, για την στήριξη της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αφρική  και για την σπουδαία απόφαση  που υπεγράφη για τη επανίδρυση και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσσας (Τ.Ε.Γ.) της Ελληνικής Παροικίας στην Λουσάκα της Ζάμπιας. 

Τους τόνισε ότι η απόφασή τους αυτή επιδεικνύει το ενδιαφέρον τους και την συμπαράστασή τους προς τον Απόδημο Ελληνισμό και  έχει σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση πόθου πολλών ετών των Ελλήνων της Ζάμπιας για την επαναλειτουργία του Τμήματος, με σκοπό την ζωντανή διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας,  την γνώση του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού και Παράδοσης, στα Ελληνόπουλα της Ζάμπιας. Τόνισε ότι η λειτουργία του Τμήματος αυτού για την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, της παιδείας και του πολιτισμού εγγυάται την συνέχιση της Ελληνικής ταυτότητας και συνείδησης στη Ζάμπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: