e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά από 94 χρόνια χειροτονία νέου Μητροπολίτου Σμύρνης, του π. Βαρθολομαίου Σαμαρά

Πατριαρχικός Ναός Αγίου Γεωργίου εν Φαναρίω, πρωί Κυριακής προ της Υψώσεως, 11ης Σεπτεμβρίου 2016 








































Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan,  Yanni Gigourtsis,  π. Κύριλλος Διαμαντάκης και Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος
Κείμενο: Yanni Gigourtsis

Στιγμή ιστορική και σημαίνουσα. 94 ακριβώς χρόνια μετά τον μαρτυρικό θάνατό του ο Χρυσόστομος Σμύρνης βρίσκει επιτέλους τον διάδοχο του στην αρχαία μητρόπολη και το κέντρο της Ιωνίας. Χειροτονείται σήμερα, αυτή την ώρα ο πρώτος μετά το 1922 Μητροπολίτης Σμύρνης. Πέρα από την ιερότητα της στιγμής και τον ισχυρό συμβολισμό της, η δίκαιη συγκίνηση για τον κάθε Σμυρνιό, τον κάθε πρόσφυγα, τον καθένα από εμάς που κατάγεται από τις αλησμονητες πατρίδες της Μικρός Ασίας, αλλά και όποιον ανεξαρτήτως καταγωγής αισθάνεται το βάρος της κληρονομιάς που κουβαλάμε, είναι δικαιολογημένη.

Σε προσωπικό επίπεδο εξαιρετική συγκίνηση, ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός καθεαυτό και για την χαρά του φίλου μου και αίσθηση δικαίωσης για μένα και όσους νιώθω ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- εκπροσωπώ σήμερα εδώ στον πατριαρχικό ναό.

Μια σημαντική απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη που όλο κληρώνεται με την καλύτερη επιλογή προσώπου.

Βαρθολομαίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπολέως Σμύρνης, υπερτίμου και εξάρχου πάσης Ασίας πολλά τα έτη.

Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: