e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Ει έχεις καρδίαν, δύνασαι σωθήναι». Βραβευμένη ταινία του Νίκου Αναγνωστόπουλου για το Άγιον Όρος και το πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου




Η ταινία του 2009 επιχειρεί να αποτυπώσει την μακραίωνη παράδοση ησυχίας και αγιασμού, που διασώζεται στο Περιβόλι της Παναγίας και να καταγράψει για πρώτη φορά με φόντο το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, τα θαυμαστά κτίρια, τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, την καθημερινή και λατρευτική ζωή, το σκεπτικό μέσα από το οποίο τοποθετείται η Αθωνική πολιτεία απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ κράτησαν δύο χρόνια.

Στην ταινία εμφανίζονται οι Γέροντες Πρόδρομος Ηγούμενος Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας, Ελισαίος Ηγούμενος Ι. Μ Σίμωνος Πέτρας, Αλέξιος Ηγούμενος Ι. Μ. Ξενοφώντος, Χριστόδουλος Ηγούμενος Ι. Μ. Κουτλουμουσίου, Τύχων Ηγούμενος Ι. Μ. Σταυρονικήτα, Χρυσόστομος Ηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου, Γαβριήλ Ι. Μ. Παντοκράτορος και οι Γέροντες Αντιπρόσωποι στην Ιερά Κοινότητα, Ιερομ. Νικόδημος Λαύρας, Ιερομ. Νικόδημος Αγ. Παύλου, Ιερομ. Αντώνιος Ιβήρων, καθώς επίσης και οι: Ιερομόναχος Μακάριος κελλί Μαρουδά, Ιερομόναχος Αναστάσιος Κελί Τιμίου Προδρόμου ''Φουρνά'', Μοναχός Άνθιμος καλύβη Εισοδίων, Μοναχός Ιωσήφ Κελί Αγ. Μηνά, Μοναχός Γεράσιμος Καρυώτης.

Σενάριο - σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ | Μουσική: ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: