e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη Αρχιερατική Λειτουργία του Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης














Περασμένα μεγαλεία ξαναγνωρίζει αυτές τις ημέρες η πρωτεύουσα των Ιώνων! Μετά την προχθεσινή ενθρόνιση -δόξη και τιμή- του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου και την χθεσινή χαρμόσυνη χειροτονία του νέου Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου (και οι δύο λειτουργικές και ιστορικές εκδηλώσεις στον Ναό του Αγίου Βουκόλου), σήμερα νέα χαρά! 

Καθώς η Εκκλησία αναθυμάται λατρευτικώς την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου- ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Ερυθρών πρωτολειτούργησε ως Αρχιερέας στον Ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια, αναθέσει του Οικουμενικού Πατριάρχου, μετέδιδε στους Ολίγους Πολλούς τους εν Σμύρνη, Σώμα και Αίμα Χριστού Εσταυρωμένου και Αναστάντος. 

Εκεί, λοιπόν, όπου κτυπούσε αθόρυβα ο παλμός της Ορθόδοξης Κοινότητας της πολύπαθης Σμύρνης, σήμερα ο π. Κύριλλος Συκής προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, αποβλέποντας, μαζί με τους πολυπληθείς παρασταθέντες προσκυνητές και φίλους του, σε καλύτερες μέρες για εκείνα τα "ματωμένα χώματα"!

π. Π. Κ.
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: